ARCHIWUM

Będzie zdrowo i ekologicznie

Wędliny, sery, miody, pieczywa na zakwasie, makarony bio… i wiele innych przetworów domowych bez konserwantów będziemy mogli spróbować podczas Targów „Zdrowie ma Smak”, które zaplanowane zostały w dniach 5-6 września.

Targi „Zdrowie ma smak” odbędą się już po raz ósmy. Podczas targów będzie można kupić zdrową i ekologiczną żywność w postaci m.in. wędzonych i smażonych pstrągów, rolad, serów kozich i krowich, wyrobów wędliniarskich, przetworów z owoców, a także wypieków z mąki orkiszowej oraz kołaczy czadeckich. – Celem Targów jest promowanie tzw. „zdrowej” żywności, produkowanej przez firmy rodzinne, gospodarstwa ekologiczne, agroturystyczne, wytwarzanej w sposób tradycyjny bez dodatków środków konserwujących, substancji dodatkowych i sztucznych aromatów. Do udziału w Targach zapraszani są wystawcy realizujący główne cele Targów poprzez prezentację, degustację i sprzedaż produktów ekologicznych i regionalnych o wysokiej, jakości zdrowotnej i wysokiej wartości żywieniowej.- informuje starostwo powiatowe w Świdnicy. Organizatorem Targów jest Powiat Świdnicki, natomiast partnerami są Urząd Miejski w Świdnicy, Urząd Gminy Świdnica, Świdnicki Ośrodek Kultury oraz Gminny Ośrodek Kultury.

Share:

Leave a reply

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.